Dostupni linkovi

Predstavnički dom Kongresa pokrenuo istragu protiv Trampa


Donald Tramp
Donald Tramp

Odbor za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa pokrenuo je danas obimnu istragu protiv predsednika SAD Donalda Trampa, Bele kuće, izbornog štaba i kompanija, poslavši zahteve za dokumentima 81 osobi povezanoj s Trampom i njegovim saradnicima, prenosi AP.

Predsedavajući tog odbora, demokrata Džerold Nadler rekao je danas da će istraga biti usmerena na moguću opstrukciju pravde, korupciju i zloupotrebu ovlašćenja.

Objavljujući početak istrage, Nadler je rekao da je Tramp "prethodnih nekoliko godina izbegavao odgovornost za svoje gotovo svakodnevne napade na osnovna pravna, etička i ustavna pravila i norme". "Istraga tih pretnji vladavini prava obaveza je Kongresa i osnovna funkcija Odbora za pravna pitanja Predstavničkog doma", naveo je Nadler.

Osobe od kojih se traže dokumenta obuhvataju sve aspekte Trampovog života, a među njima su i ljudi povezani s mešanjem Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine, uključujući učesnike kontroverznog sastanka s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom, povezanom sa Kremljom, u Tramp kuli juna 2016. godine.

Na listi su i dva Trampova sina, Donald Tramp Junior i Erik Tramp, kao i mnogi sadašnji i bivši bliski savetnici predsednika SAD.

XS
SM
MD
LG