Dostupni linkovi

Podgorica: Najmasovniji antivladin protest '97 hiljada - Odupri se'


'Ostavke do 15. marta ili se nećemo razići'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00

"Mi nismo opasnost. Ako hoćete da štitite ovu državu, dođite ovdje sa nama. Opasnost su oni koji uništavaju državu 30 godina", rekla je profesorica Marija Backović obraćajući se policiji na protestu u subotu pred više od 10.000 građana u Podgorici, na četvrtom potestu "97 hiljada – Odupri se".

Na najbrojnijem od četiri skupa do sada, organizatori protesta pozvali su opozicione partije da napuste Skupštinu i bojkotuju sve izbore dok ranije izneseni zahtjevi za ostavkama ne budu ispunjeni.

Zahtjevi građanskog protesta "Odupri se" su ostavke predsjednika države i Vlade, vrhovnog i specijalnog državnog tužioca, direktora Agencije za sprječavanje korupcije, kao i savjeta i rukovodstva javnog medijskog servisa.

Student Lazar Vulević pozvao je kolege da prestanu da ćute. Kazao je da sve više mladih odlazi iz zemlje i da treba da se zapitaju "oni koji nas tjeraju zašto je to tako".

"Želimo da ostanemo i stvaramo u svojoj državi", poručio je Vulević.

Građani su nosili transparente "Domovina se brani protestom", "Ustani i pobijedi", "I'm gonna miss you, Milo" (Nedostajaćeš mi, Milo), "Svi vide, niko da prizna koja to gazi nas čizma".

Na protestu nije bilo stranačkih, nacionalnih i drugih obilježja. Organizatori su zahvalili opozicionim partijama na tehničkoj pomoći u organizovanju protesta.

Nakon govora okupljeni su prošli ulicama u centru Podgorice pored, kako su kazali, zarobljenih institucija koje ne rade u interesu građana.

XS
SM
MD
LG