Dostupni linkovi

Slučaj 'državni udar': Završne reči počinju 13. marta


Dokazni postupak u suđenju optuženima za pokušaj terorizma tokom izbora u Crnoj Gori 2016. godine, okončan je danas, a iznošenje završnih reči počinje 13. marta, saopšteno je na današnjem ročištu. Sutkinja Suzana Mugoša je, između ostalog, saopštila da se odbija predlog odbrane da se kao svedok sasluša premijer Crne Gore Duško Marković i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, jer bi to kako je saopštila vodilo nepotrebnom odugovlačenju postupka, prenosi Beta.

Sud je danas obavestio optužene lidere DF-a, Andriju Mandića i Milana Kneževića, o toku glavnog pretresa. Oni su 8. februara 2018. zbog uvreda upućenih sutkinji udaljeni iz sudnice do kraja dokaznog postupka.

Pred većem sutkinje Suzane Mugoše za krivično delo pokušaj terorizma odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Moisejev, kojima se, kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću, sudi u odsustvu.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i državljani Srbije Dragan Maksić, Milan Dušić, Srboljub Đordjević, Branka Milić (sudi joj se u odsustvu) i Kristina Hristić.

Milić je 23. novembra napustila suđenje u Višem sudu, nakon čega joj je određen pritvor.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića je odvojen.

Suđenje je počelo 19. jula 2017. godine, ali je odmah prekinuto jer su advokati tražili izuzeće sudije i specijalnog tužioca, tako da je glavni pretres ustvari počeo 6. septembra.

XS
SM
MD
LG