Dostupni linkovi

Delegacija Venecuele u parlamentu Srbije


Delegacija Venecuele sa srpskim parlamentarcima
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Delegacija Venecuele sa srpskim parlamentarcima

Delegacija Venecuele, predvođena zamenikom ministra spoljnih poslova te zemlje zadužen za Evropu Ivanom Hilom, sastala se u sredu sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa Venecuelom i članovima Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Srbije.

Skupu je prisustvovala i ambasadorka Venecuele u Srbiji, Dija Nader De El Andari.

Sednicom je predsedavao član Pokreta socijalista, partije ministra odbrane Aleksandra Vulina, Đorđe Komlenić, a prisustvovali su joj poslanici iz redova opozicione Srpske radikalne stranke (SRS), na čelu sa Vojislavom Šešeljem, predsednikom te stranke i osuđenim ratnim zločincem, kao i nekoliko parlamentaraca Srpske napredne stranke predsednika države Aleksandra Vučića.

Medijima je bilo dozvoljeno da snime početak sednice, dok je ostatak zasedanja nastavljen iza zatvorenih vrata.

Podsetimo, šef diplomatije Srbije Ivica Dačić i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin sastali su se u utorak u Beogradu sa Ivnom Hilom i tom prilikom izjavili da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem.

Venecula prolazi kroz jednu od najtežih političkih i ekonomskih kriza u svojoj skorijoj istoriji.

Opozicionar Huan Gvajido, koji se 23. januara proglasio privremenim predsednikom Venecuele, a priznalo ga je oko 40 zemalja, među kojima su Sjedinjene Američke Države i većina zemalja Evropske unije, izjavio je 15. februara da je spreman na sve uključujući i vojnu intervenciju SAD kako bi aktuelni levičarski predsednik Nikolas Maduro bio svrgnut sa vlasti.

Maduro, koji ima podršku Rusije i Kine, već nedeljama blokira dostavu američke humanitarne pomoći, navodeći da je ona nepotrebna i da je deo plana za njegovo zbacivanje s vlasti.

XS
SM
MD
LG