Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Premijer Crne Gore: Raskinuti ugovor o vrtiću u Baru i zasaditi čemprese


Posječena stabla čempresa u Baru

Crnogorski premijer Duško Marković zatražio je od Uprave javnih radova da raskine ugovor o gradnji vrtića u Baru, da uredi postojeću lokaciju, između ostalog, i zasađivanjem 90 čempresa.

"Ova Vlada neće raditi protiv volje građana, a posebno nećemo graditi vrtiće uz policijske kordone. Izvući ćemo nauk iz ove situacije, a to je da ponekad opredjeljenje da gradimo vrtić na planskoj lokaciji nije garancija da građani to žele", rekao je Marković.

On je rekao da mu je žao što jedan broj građana Bara nije prepoznao namjeru Vlade da obezbijedi "kvalitetnije odrastanje njihove djece i unučadi".

„Naprotiv, građanski otpor projektu je prerastao u političku platformu od koje se nijesu ogradili organizatori“, poručio je Marković.

Građanski protest u Baru: 'Mi smo čempresi!'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

U Baru se od januara svakog vikenda održavaju protesti građana zbog sječe 80 stabala čempresa u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović"

Građani traže da se vrtić gradi na drugoj lokaciji i zahtijevaju ostavku gradonačelnika Dušana Raičevića koga smatraju najodgovornijim za donošenje odluke o sječi stabala starih preko 90 godina.

U nekoliko navrata policija je privodila građane koji su se pobunili protiv sječe stabala.

XS
SM
MD
LG