Dostupni linkovi

Pet osoba ubijeno u pucnjavi u skladištu u Ilinoisu


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Naoružani napadač otvorio je vatru u industrijskom skladištu u mestu Aurora u Ilinoisu, ubio petoro ljudi i ranio četvoro policajaca a zatim ga je ubila policija, prenosi Glas Amerike.

Šefica policije u Aurori, Kristen Ziman izjavila je da je napadač, identifikovan kao 45-godišnji Geri Martin, radio u tom industrijskom komplkeksu. Motiv napada još nije poznat.

Ubrzo posle napada u 2 popodne po centralnom američkom vremenu, policija u Aurori je preko Tvitera upozorila građane da je u toku pucnjava i da izbegavaju to područje. Grad Aurora, koji se nalazi na oko 80 kilometara od Čikaga, oko sat kasnije je tvitovao da je napadač uhvaćen.

Najmanje pet osoba je poginulo u napadu, a četvoro policajaca i nekoliko civila je ranjeno. Dve osobe su prebačene u lokalnu bolnicu ali nisu u životnoj opasnosti, saopštila je portparolka bolnice. Ranjeni policajci su takođe u stabilnom stanju.

Džon Probst, koji je prisustvovao napadu, izjavio je za CNN da je video kako napadač, koji je bio njegov kolega u skladištu, trči sa pištoljem sa laserom, i video neke ljude kako leže u krvi.

Portparolka predsednika Trampa Sara Sanders izjavila je da je predsednik obavešten o događaju i da prati situaciju u Aurori.

Aurora, koja ima oko 200.000 stanovnika, je drugi najveći grad u Ilinoisu prema gradskom vebsajtu, prenosi CNN. Meštani Auroru zovu "Gradom svetla", pošto je jedan od prvih američkih gradova koji je počeo da koristi isključivo električno ulično osvetljenje.

XS
SM
MD
LG