Dostupni linkovi

Ambasada SAD upozorila na rizik od terorističkih napada u S. Makedoniji


Ambasada Sjedinjenih Država u Skoplju je na svojoj internet stranici objavila upozorenje zbog mogućih terorističkih napada na teritoriju Severne Makedonije. "Postoji povećan rizik od terorističkih napada inspirisanih ekstremističkom ideologijom u Severnoj Makedoniji. Terorističke organizacije i pojedinci inspirisani ekstremističkom ideologijom nameravaju napasti civile, uključujući i američke državljane koji putuju širom sveta. Teroristi sve više koriste manje sofisticirane metode za ciljanje grupa ljudi na javnim mestima, uključujući upotrebu oružja, vozila i oštrih predmeta “, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se takođe dodaje i da se teroristički napadi i drugi bezbednosni incidenti često dešavaju bez ikakvog upozorenja i da bi građani trebalo da održavaju visok nivo opreza.

"Ekstremisti sve češće traže i napadaju ‘meke mete’ kao što su tržni centri i pijace, aerodromi, hoteli, klubovi i restorani, verski objekti, škole, parkovi i javna događanja visokog profila (sportska takmičenja, politički skupovi) , demonstracije, praznici, proslave, itd “, kaže se u saopštenju ambasade Sjedinjenih Država.

U petak uveče, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je da je policijskom akcijom sprečen teroristički napad pripadnika radikalnih struktura pristalica takozvane Islamske države, nakon što je razmenjeno operativno znanje sa partnerskom zemljom.

XS
SM
MD
LG