Dostupni linkovi

Beograd: Vrednost radova u Knez Mihailovoj 25.000 evra bez poreza


Knez Mihailova, februar 2019.

Radovi na popravci oštećenih ploča u Knez Mihailovoj ulici, najprometnijoj beogradskoj pešačkoj zoni koji su u toku, koštaju tri miliona dinara (oko 25.000 evra) bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, navodi se u pisanoj izjavi Gradske uprave Grada Beograda za Radio Slobodna Evropa.

Kako se navodi u odgovoru Javnog Preduzeća (JP) „Putevi Srbije“ koji nam je dostavio Sekretarijat za informisanje grada Beograda „U Knez Mihailovoj ulici uočen je veći broj mesta, manje ili veće površine, gde su očita pomeranja granitnih ploča“. Dodaje se i da postoji više uzroka za ova pomeranja.

„Prilikom prolaska servisnih i dostavnih vozila kroz pešačku zonu, preko granitnih ploča, stvara se mogućnost krzanja i lomljenja ploča. Ploče koje su pomerene iz ležišta izazivaju pomeranje i jednog broja susednih granitnih ploča i kocki. Ova pojava je primetna upravo na potezima u Knez Mihailovoj ulici kuda se kreću dostavna vozila“, stoji u odgovoru koji smo dobili.

Dodaje se i da je „nakon zimskog perioda sa intenzivnim snežnim padavinama i čišćenja i uklanjanja snega i leda sa popločanih površina, na pojedinim granitnim pločama došlo do oštećenja“.

„Pored navedenog, oštećenja se javljaju i prilikom izvođenja hitnih intervencija i usled namernih kvarova“, stoji u pisanom odgovoru Gradske uprave Grada Beograda i JP „Putevi Srbije“ za RSE.

Podsetimo da je deo ploča u Knez Mihailovoj ulici rekonstruisan i u periodu od maja do jula 2018. godine, ali su poslednjih meseci vidljivo ispucale i izašle iz ležišta.

Rupe u Beogradu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

XS
SM
MD
LG