Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Sarajevo: Otvoren Evropski omladinski olimpijski festival


Bosniaandhercegovina Opening ceremony of EYOF in Sarajevo

Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) otvoren je u nedelju uveče na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.

Ova manifestacija, koja se ove godine održava četrnaesti put po redu,će se do 16. februara održavati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Ceremonija otvaranja počela je ulaskom Vučka na stadion, simbola Zimskih olimpijskih igara iz 1984. godine koje su održane u Sarajevu, a nastavljen je muzičko-zabavnim programom.

Stopama olimpijskih volontera
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00

Vojni orkestar Oružanih snaga BiH je intonirao himnu Bosne i Hercegovine, a nakon toga uslijedio je defile takmičara u kojem je učestvovalo 46 zemalja.

Uslijedio je drugi dio muzičko-zabavnog programa uz izvođenje "Ode radosti", a nakon toga govore su održali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančič i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, nakon čega su igre i zvanično otvorene.

EYOF 2019, najveći multi-sportski događaj za mlade Evrope, za BiH predstavlja najznačajniji sportski događaj još od XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

XS
SM
MD
LG