Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pretnje smrću glavnom uredniku Bete Draganu Janjiću


Glavni urednik Novinske agencije Beta Dragan Janjić

Sa Fejsbuk profila "Srbija naša zemlja" upućene su pretnje smrću i teške uvrede na račun glavnog urednika Novinske agencije Beta Dragana Janjića. Reč je o istom profilu sa kojeg su slične pretnje i uvrede upućene i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću.

"Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane?", navodi se na tom profilu.

Ispod tog statusa nalaze se i komentari kojima se poziva na linč Dragana Janjića i upućuju mu se teške i prostačke uvrede.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je pretnje i uvrede koje su putem društvene mreže Fejsbuk upućene predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću. Poverenica je na Fejsbuk profilu te institucije upozorila da je izazivanje rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti nedopustivo i zabranjeno Ustavom.

Dodala je da očekuje da će nadležni organi hitno reagovati.

XS
SM
MD
LG