Dostupni linkovi

Pretnje smrću glavnom uredniku Bete Draganu Janjiću


Glavni urednik Novinske agencije Beta Dragan Janjić
Glavni urednik Novinske agencije Beta Dragan Janjić

Sa Fejsbuk profila "Srbija naša zemlja" upućene su pretnje smrću i teške uvrede na račun glavnog urednika Novinske agencije Beta Dragana Janjića. Reč je o istom profilu sa kojeg su slične pretnje i uvrede upućene i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću.

"Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane?", navodi se na tom profilu.

Ispod tog statusa nalaze se i komentari kojima se poziva na linč Dragana Janjića i upućuju mu se teške i prostačke uvrede.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je pretnje i uvrede koje su putem društvene mreže Fejsbuk upućene predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću. Poverenica je na Fejsbuk profilu te institucije upozorila da je izazivanje rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti nedopustivo i zabranjeno Ustavom.

Dodala je da očekuje da će nadležni organi hitno reagovati.

XS
SM
MD
LG