Dostupni linkovi

Kod Tarčina na području Sarajeva pronađeno tijelo policajca


Policija izvršava uviđaj, BiH, fotoarhiv
Policija izvršava uviđaj, BiH, fotoarhiv

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potvrdio je novinarima da je policajac čije je tijelo pronađeno u Suhodolu kod Tarčina na području Sarajeva pripadnik snaga Federalne uprave policije (FUP), koji je radio na obezbjeđenju objekta.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je da još ne može potvrditi da li je riječ o ubistvu policajca.

Beživotno tijelo pronašao je kolega kada je došao da ga zamijeni na straži. Na mjestu gdje je ubijen pronađeno je nekoliko čaura nepoznatog kalibra, prenosi Avaz.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najoštrije je osudio ubistvo policajca.

"Komšić je pozvao sve institucije i agencije zadužene za sigurnost u BiH da rasvijetle ovaj događaj, koji ujedno predstavlja i napad na državu, napad na sve nas", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Paralelno sa ovim događajem u Tarčinu, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen Edin Gačić, koji je 4. februara, u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim.

Televiziji N1 je iz izvora bliskih policiji potvrđeno da je Gačić osumnjičen za ubistvo policajca FUP-a.

Za Gačićem policija traga i zbog trostrukog ubistva.

Edin Gačić osuđivan je zbog ubistva 1999. godine na 14 godina zatvora. Tokom dopusta iz zeničkog zatvora 2002. ubio je svoju majku. Osuđen je na 20 godina jedinstvene kazne zatvora. Prije isteka kazne premješten je u bihaćki zatvor iz kojeg kasnije upućuju pismo upozorenja na adrese nekoliko nadležnih institucija - o tome da bi Gačić po izlasku mogao ponoviti krivično djelo.

XS
SM
MD
LG