Dostupni linkovi

Hrvatska: Osuđeni policajac javio se u zatvor


Fotoarhiv
Fotoarhiv

Željko Dolački, suspendirani voditelj jednog sektora u zagrebačkoj kriminalističkoj policiji, u odsutnosti osuđen zbog krađe zlata i novca iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije, u četvrtak kasno navečer pojavio se u remetinečkom zatvoru u Zagrebu, nakon što dva dana nije bio dostupan pravosudnim i policijskim tijelima.

Pred zatvorsku zgradu Dolački je došao taksijem iza 22 sata.

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura iz policijskog sefa koji nikada nisu pronađeni.

Teretilo ga se da je kao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016., koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao 279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000,00 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana.

Kako Dolački nije nađen na poznatim adresama za njim je u srijedu raspisana tjeralica.

Dolački je u utorak nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu i povrat 3,3 milijuna kuna, no kako se nije pojavio na izricanju presude izbjegao je odvođenje u pritvor.

Obrazlažući presudu sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio sve za što ga je Uskok teretio u optužnici te da je sve potkrijepljeno iskazima svjedoka i vještaka.

XS
SM
MD
LG