Dostupni linkovi

Objavljen spot u kome se ismevaju opozicija i građanski protesti


Na društvenim mrežama objavljen je video spot koji ismeva lidere opozicije, kao i građanske proteste koji se održavaju širom Srbije.

Autor ovog spota nije potpisan, a vladajuća Srpska napredna stranka predsednika Srbije Aleksandra Vučića objavila ga je na svom zvaničnom internet sajtu, kao i na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama ove političke partije i na njihovom Jutjub kanalu.

Spot je objavljen u subotu uveče, nakon devetog po redu protesta u Beogradu u kome je učestvovalo više hiljada građana.

Đurić: Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje

Potprеdsеdnik Glavnog odbora Srpskе naprеdnе i direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić, izjavio je, na pitanje kome je i sa kakvom porukom upućen spot koji je SNS podelila na svojim zvaničnim stranicama, a kojim se podsmeva protestima i omalovažavaju lideri opoziciije koji u njima učestvuju, poručio da "svako ima pravo da iznese svoje mišljenje".

"Ako se neko negde šali ili smeje nekim povodom, mogu samo da kažem da je to njegovo pravo... Ja sam omalovažavanje video na protestima na kojima se vijore vešala, video sam omalovažavanje i vređanje i žena i ljudi neuključenih u politički život, i nisam video osudu za tako nešto. Smatram da je to nešto što je veoma jasan i negativan pokazatelj o suštini političkog delovanja onih koji na tu vrstu aktivnosti pozivaju", rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On nije direktno odgovorio na novinarsko pitanje da li je opasno pravljenje takvih spotova, s obzirom da su svojevremeno slični spotovi pravljeni protiv Olivera Ivanovića koji je kasnije ubijen, već je ponovo kritikovao pojavu vešala na opozicionom mitingu u Beogradu.

Na društvenim mrežama je, nakon sinoćnjeg protesta u Beogradu, objavljena fotografija vešala koja je neko okačio na stub.

Đilas: Osudio sam incident sa vešalima, spot SNS koštao 100.000 evra,

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas, naveo je u pisanoj izjavi „da je na TV Prva emitovan spot Srpske napredne stanke čija je produkcija koštala oko 100.000 evra i u kojem se vređaju opozicioni političari, ali i građani koji učestvuju u protestima“.

„Pljačkom Telekoma Srbije Aleksandar Vučić je dodelio novac Srđanu Milovanoviću za kupovinu Prve i O2 televizije. Kome to do danas nije bilo jasno, od danas sigurno jeste", napisao je Đilas, a prenosi SZS.

On je rekao i da još u subotu uveče osudio incident sa vešalima koja su se pojavila na protestu u Beogradu, a za koja, kako je rekao, veruje da su namerna provokacija.

XS
SM
MD
LG