Dostupni linkovi

Pronađeni jastuci iz aviona u kojem je bio Emiliano Sala


Emiliano Sala
Emiliano Sala

Ekipa koja traži nestali avion u kojem se nalazio fudbaler Emiliano Sala pronašla je dva jastuka za avionska sjedišta u blizini francuske obale, koja su pripadala avionu u kojem se on nalazio.

Potraga za Salom (28) koji je neposredno prije nestanka aviona 22. januara, potpisao ugovor na timom engleske Premier lige Kardifom za 18 miliona euara, traje od prošle sedmice, iako je bila prekinuta par dana, nastavljena je u privatnom aranžamanu.

Sa Salom je nestao i pilot aviona David Ibbotson. Avion je iz Britanije letio za Bordo, gdje je sjedište njegovog dotadašnjeg kluba Nanta.

Britanska istraga vazadušnih incidenta (AAIB) saopštila je da je dio jastuka sa sjedišta pronađen na plaži na obali sjevernog Surtanvilea. Drugi jastuk ptonađen je kasnije istog dana u istoj oblasti.

"Na osnovu preliminarne istrage, zaključili smo da su jastuci najverovatnije iz nestalog aviona" naveo je istraživački tim u saopštenju.

Istražitelji su rekli da sada planiraju da započnu podvodnu pretragu za olupinom aviona. Zbog vremenskih uslova, istraga će započeti krajem vikenda i trajati tri dana.

"Na bazi detaljne procjene putanje leta i posljednjoj poznatoj poziciji na radaru, mi smo sada identifikovali prioritet za oblast pretrage, što je oko četiri kvadratne nautičke milje" navedeno je još u saopštenju.

XS
SM
MD
LG