Dostupni linkovi

Sergej Trifunović izabran za predsednika Pokreta slobodnih građana


Sergej Trifunović
Sergej Trifunović

Članovi Pokreta slobodnih građana izabrali su na sednici pokreta glumca Sergeja Trifunovića za novog lidera. Trifunović je sa 60 odsto osvojenih glasova na izbornoj skupštini koja je trajala skoro šest sati pobedio protivkandidata pravnika Aleksandra Olenika.

Pored izbora lidera, izabrana su i dva člana predsedništva - Petar Miletić i Lidija Martinović.

Trifunović je izjavio večeras da će se zalagati za ujedinjavanje opozicije, ali da to ne znači da će postati deo Saveza za Srbiju.

"Ono na čemu ću ja lično raditi je ujedinjenje opozicije u svakom smislu. Ono što je sigurno jeste da nećemo ući u Savez za Srbiju, jer to nije volja ljudi u PSG, ali to ne znači da ne treba da sarađujemo", kazao je Trifunović novinarima nakon što je izabran za novog lidera PSG, prenosi Beta.

On je kazao da o saradnji već razgovara sa kraljevačkim Lokalnim frontom, čiji su članovi nedavno pešačili od Kraljeva do Beograda kako bi učestvovali na protestu povodom godišnjice ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

"Treba stvarati lokalne odbore po Srbiji i ne samo to, čak iako nisu lokalni odbori PSG treba pospešivati stvaranje lokalnih frontova. Ja ne znam šta fali čoveku u Smederevskoj Palanci, to mora da mi nacrta neko iz Smederevske Palanke", kazao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, kadrovska politika, dovodjenje starih i novih članova biće prioritet u njegovom radu.

PSG je osnovan u maju 2017. godine, nakon što je Saša Janković na izborima za predsednika Srbije bio drugoplasirani sa 16 odsto glasova. Tada je Jankovića podržala i Demokratska stranka.

U međuvremenu je došlo do istupanja više istaknutih ličnosti iz pokreta, a u decembru 2018. se iz politićkog života i sa čela PSG povukao Saša Janković. Obrazloženje je bilo da ne želi da, kako je rekao, deli opoziciono javno mnjenje, ali je istakao da ostaje član PSG.

XS
SM
MD
LG