Dostupni linkovi

Dopisnica RSE Maja Leđenac dobitnica Godišnje nagrade za novinarstvo NDNV


Maja Leđenac

Dopisnica Radija Slobodna Evropa Maja Leđenac dobitnica je Godišnje nagrade za novinarstvo Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV).

Prema obrazloženju udruženja ona je „prava predstavnica mlađih generacija novinara i novinarki, jer je odlikuje strastveni pristup prema multimedijalnim formama novinarstva, poput mobilnog novinarstva“ a, kako navode „neumorna je, odgovorna i posvećena, ona je osoba beskrajne energije i optimizma, prava strastvena novinarka sa osećajem za vest ali i sa dubokim moralnim osećajem za pravdu“.

Maja Leđenac deset godina je novinarka Novinske agencije Beta, radila je na omladinskom O radiju Radio-televizije Vojvodine, stalna je saradnica i portala NDNV-a, Autonomije i VOICE-a (Vojvođanski istraživačko-analitički centar), a bila je i članica i redakcije BIRN (Balkan Investigative Reporting Network). Autorka je više dokumentarnih filmova na teme suočavanja sa prošlošću i promocije interkulturalnosti.

Od marta prošle godine dopisnica je Radija Sloboda Evropa iz Novog Sada.

Osim nje NDNV je nagradio i Mladena Savatovića „za vrhunske doprinose istraživačkom i analitičkom novinarstvu.“

Savatović je novinar je VOICE-a, a prvenstveno piše o nepravilnostima u radu lokalnih samouprava, zloupotrebi novca i moći, zaštiti životne sredine, i drugim društveno-političkim temama od javnog interesa.

XS
SM
MD
LG