Dostupni linkovi

Snažna eksplozija u Damasku


Ilustrativna slika
Ilustrativna slika

Snažna eksplozija odjeknula je u južnom delu Damaska, a prema sirijskoj nevladinoj Opservatoriji za ljudska prava, ima mrtvih i ranjenih. Detaljnijih podataka za sada nema.

Državni mediji javili su da je se radi o bombaškom napadu na vojni kontrolni punkt na glavnom putu u vreme najveće jutarnje gužve.

Državna televizija nije imala detalje o eksploziji koja se, prema njihovom izveštaju, dogodila u južnom kvartu Kazaz, blizu autoputa koji vodi u centralni Damask, ali je navela kako se izgleda radi o "terorističkom činu".

Državna agencija SANA javila je da je meta eksplozije bio vojni kontrolni punkt u toj oblasti i navela da su obližnji putevi zatvoreni. Agencija je dodala da su bezbednosne snage sprečile drugi napad u istoj oblasti.

Prema direktoru nevladine Opservatorije Rami Abdelu Rahmanu, radi se o snažnoj eksploziji koja se dogodila u južnom delu grada blizu kancelarije vojne obaveštajne službe. On je rekao da još nije jasno da li je izazvana eksplozivnom napravom ili samoubilačkim napadom.

"Ima mrtvih i ranjenih ali nismo mogli da proverimo broj", rekao je Rahman za Frans pres. On je rekao da su posle eksplozije usledili pucnji.

Ovo je prvi napad u glavnom gradu Sirije u više od godinu dana, rekao je Rahman, prenosi Frans pres.

Napadi su retki u Damasku od kada su prošle godine sirijske vladine snage zauzele poslednje kvartove i predgrađa pod kontrolom pobunjenika u glavnom gradu.

Sirijske vlasti objavile su u maju 2018. da potpuno kontrolišu Damask i okruženje prvi put od 2012. godine.

Rat u Siriji traje od 2011. godine.

XS
SM
MD
LG