Dostupni linkovi

Tužilaštvu Kosova stigli odgovori iz Srbije


Oliver Ivanović, arhivska fotografija
Oliver Ivanović, arhivska fotografija

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je primilo nekoliko odgovora na pitanja koja su bila upućena nadležnim organima Srbije a u vezi istrage ubistva srpskog političara na Kosovu, Olivera Ivanovića.

„U vezi prvog zahteva Specijalnog tužilaštva Kosova, a koji je poslat po drugi put u vezi dolaznih i odlaznih poziva, sms poruka i IMEI na telefonu žrtve Olivera Ivanovića, srpske vlasti su rekle da se taj zahtev treba uputiti srpskom telekomu (MTS) u Severnoj Mitrovici, iako je Specijalno tužilaštvo taj zahtev već na početku podnelo upravo MTS-u u Severnoj Mitrovici, koji je zbog tehničke nemogućnosti saopštio da trebamo da se obratimo nadležnim organima u Srbiji“, stoji u saopštenju tužilaštva.

Na zahtev kosovskog tužilaštva, navodi se da je zamenik tužioca protiv organizovanog kriminala u Beogradu intervjuisao svedoka Sašu Jankovića, te su kopija zapisnika i ostali prateći dokumenti podneti Specijalnom tužilaštvu Kosova.

Srpski organi su nakon zahteva kosovskog tužilaštva da ispitaju klonirane metke koji su pronađeni na mestu gde je ubijen Ivanović, izvršili ispitivanje i utvrdili da oružje iz kojeg je pucano nije bilo korišćeno u nekom drugom slučaju u Srbiji.

Dodaje se da će svi ovi nalazi biti deo spisa predmeta ubistva Olivera Ivanovića, te da je kosovsko tužilaštvo spremno da nastavi saradnju sa srpskim nadležnim organima u cilju rasvetljavanja ovog ubistva.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP ubijen je 16. januara 2018. godine ispred svoje partijske kancelarije u Severnoj Mitrovici.

XS
SM
MD
LG