Dostupni linkovi

'Lokalni front' stigao peške u Beograd


Aktiviste "Lokalnog fronta" je dočekalo nekoliko desetina građana uz buran aplauz
Aktiviste "Lokalnog fronta" je dočekalo nekoliko desetina građana uz buran aplauz

Aktivisti organizacije "Lokalni front“ iz Kraljeva koji su pešačili 170 km od tog grada do Beograda, stigli su u glavni grad Srbije nešto posle 12 časova, gde će kasnije danas prisustvovati skupu povodom godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Na Ibarskoj magistrali kod beogradskog prigradskog naselja Petlovo brdo dočekalo ih je nekoliko desetina građana uz buran aplauz, transparente na kojima piše „Kraljevo pobeda“ i povike „Heroji“.

Građani Beograda dočekali aktiviste 'Lokalnog fronta'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00
Direktan link

Za trasu kretanja izabrana je Ibarska magistrala kao simbolička veza između Mitrovice, Olivera Ivanovića i Kraljeva.

Aktivisti „Lokalnog fronta“ svoj takozvani Ibarski marš sada nastavljaju kroz Beograd a planirano je da ih građani Beograda tokom dana dočekaju na još četiri lokacije.

„Hvala svima koji su nas dočekali. Dan je važan iz razloga koji nema ništa lepo u sebi“, rekao je jedan od učesnika 170 kilometara dugog marša, Vladan Slavković po ulasku u Beograd, ukazujući da je na današnji dan prošle godine ubijen Oliver Ivanović i da se o počiniocima i nalogodavcima tog ubistvu i dalje ništa ne zna. „Time su ubili državu. Naš put i vaše prisustvo treba da izvrši pritisak da se država vrati“, rekao je Slavković.

Njihov cilj je da večeras stignu na protest ispred Filozofskog fakulteta povodom prve godišnice nerešenog ubistva Olivera Ivanovića, odakle će povorka krenuti ka Hramu svetog Save, gde će biti zapaljene sveće za Ivanovića.

Beograđane je da dočekaju Kraljevčane pozvala inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd. „Cilj je da se pokaže solidarnost“, rekao je predstavnik te Inicijative, Radomir Lazović. „Mislimo da je solidarnost upravo ono što je potrebno našim građanima, kako bi mogli da se povežemo, organizujemo i suprotstavimo ovoj totalitarnoj vlasti čije posledice svi osećamo“, rekao je Lazović.

Aktivisti “Lokalnog fronta” na put su iz Kraljeva pošli u subotu, 12. januara. Na marš dug 170 kilometara krenuli su kako bi ukazali da "nema strašnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja".

XS
SM
MD
LG