Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kabul: Najmanje četvoro mrtvih i više od 90 ranjenih u eksploziji


Dopremanje ranjih u bolnicu, Kabul

Najmanje četvoro mrtvih i više od 90 ljudi je ranjeno od eksplozije automobil-bombe u blizini stranog kompleksa u istočnom dijelu glavnog grada Afganistana, Kabula, rekli su zvaničnici.

Ne postoji neposredna tvrdnja o odgovornosti za napad, ali portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Najib Danish je izjavio da je eksplozija bila usmjerena na Green Village, mjesto u kojem su nekada bile smještene strane nevladine organizacije i radnici.

Donedavno je osoblje UN-a živjelo i radilo u tom kompleksu, ali Danish je rekao da je područje sada većinom prazno i da je ostalo samo nekoliko stražara.

"Stambene zgrade u blizini su pretrpjele tešku štetu", rekao je Danish. "Jedinice specijalne policije raspoređene su na lokaciji da bi se provjerilo ima li više napadača."

Najnoviji napad dolazi u trenutku kada američki mirovni izaslanik Zalmay Khalilzad obilazi region radi sastanaka čiji je cilj okončanje 17-ogodišnjeg rata u Afganistanu.

Prošle sedmice su talibanski čelnici prekinuli četvrtu rundu razgovora sa zvaničnicima SAD-a u Kataru zbog "nesuglasica oko plana".

XS
SM
MD
LG