Dostupni linkovi

Tiffany će otkriti informacije o podrijetlu dijamanata


Dijamant

Poznata draguljarnica Tiffany je u srijedu priopćila kako će identificirati podrijetlo dijamanata, inicijativu transparentnosti kojom se kupcima osigurava smanjenje zabrinutosti zbog takozvanog "sukoba s dijamantima".

Počevši odmah, Tiffany će pružiti informacije o izvorima dijamanata od 0,18 karata i veće karatne vrijednosti te će u 2020. podijeliti informacije o putovanju dragulja "izrade", kao što je lokacija radionice za rezanje i poliranje.

"Dijamanti, stvoreni prije tri milijarde godina i dovedeni na površinu zemlje čudom prirode, simboli su najvažnijih trenutaka u našim životima", rekao je glavni izvršni direktor Tiffanyja, Alessandro Bogliolo.

"Ne bi trebalo biti ništa neprozirno oko Tiffany dijamanata", rekao je Bogliolo u priopćenju.

U slučajevima kada je podrijetlo dijamanta nepoznato, kao što je slučaj s kamenjem koje prethodi politici, Tiffany će osigurati da je dijamant nabavljen s vodećim industrijskim praksama.

Ovaj potez pohvalio je Human Rights Watch, koji je prošle godine pokrenuo kampanju #BehindtheBling kako bi prisilio proizvođače nakita da budu transparentniji.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG