Dostupni linkovi

BiH: Nastavljena potraga za nestalim mladićem


Potraga za nestalim mladićem kod Kaknja

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) nastavili su i danas potragu za 22-godišnjim El-Eminom Hadžićem, koji je nestao u četvrtak na Ponijerima kod Kaknja. Potraga se vrši smanjenim intenzitetom zbog otežanih vremenskih uslova, potvrdila je za Slobodnu Evropu glasnogovornica FUCZ Majda Kovač.

“Detaljan pregled terena je danas nemoguć zbog vremenskih uslova, ali će se na terenu u narednih nekoliko dana prikupljati informacije i čim se vrmenski uslovi poboljšaju, potraga će se odmah intezivirati. Moram da naglasim da je u nekim dijelovima Ponijera snijeg dostigao visinu od dva metra, što svakako otežava detaljnu pretragu”, naglasila je Kovač.

El- Emin Hadžić je, prema svjedočenjima sa mjesta događaja, u četvrtak 03. januara ove godine izašao iz vikendice u blizni skijališta Ponijeri. Od tada mu se gubi svaki trag. Više od stotinu pripadnika spasilačkih ekipa, kakanjskih policajaca i specijalaca zeničko-dobojske policije četiri dana su bezuspješno tragali za dvadesetdvogodišnjim mladićem.

XS
SM
MD
LG