Dostupni linkovi

Američke demokrate žele deblokadu ministarstva finansija


Predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi rekla je da demokrate planiraju usvajanje pojedinačnih akata kojima bi se nastavio rad blokiranih ministarstava.

Pelosi je rekla da će se početi od ministarstva finansija da bi se obezbedilo da Amerikanci dobiju novac od povraćaja poreza.

U intervjuu koji će En-Bi-Si (NBC) emitovati danas, vršilac dužnosti šefa kabineta predsednika SAD Mik Malvejni je rekao da je predsednik spreman na dogovor.

Prema njegovim rečima, predsednik SAD Donald Tramp spreman je da odustane od betonskog zida na granici s Meksikom i pristane na zid od čelika ili drugih materijala.

Tramp je više puta navodio da je njegova definicija zida fleksibilna, medjutim demokrate su jasno navele da zid smatraju nemoralnim i neefikasnim i da žele druge vidove obezbedjivanja granice čije finansiranje bi bilo obuhvaćeno već predvidjenim sredstvima.

Američka vlada se već danima nalazi u blokadi zbog neslaganja oko zida, čije finansiranje je zahtev predsednika Trampa. Trenutno nema naznaka da je dogovor dve strane blizu.

XS
SM
MD
LG