Dostupni linkovi

Radanović: Vrijeme je da narod sam ustane, bez Davora i mene


Suzana Radanović
Suzana Radanović

Stotinjak građana okupilo se i večeras ispred Saborne crkve Hrista Spasitelja u Banjaluci kako bi zapalili svijeće za studenta Davida Dragičevića.

Njegova majka Suzana Radanović izrazila je nadu da će policija i tužilaštvo raditi ažurno na pronalasku ubice njenog sina, kao što šalju pozive građanima koji su učestvovali na protestima 30. decembra prošle godine.

Ponovila je i da je policija, koja ju je danas saslušala, na osnovu krivične prijave koju je protiv nje podnio patolog Željko Karan za neovlašteno snimanje, bila korektna, ali i dodala da od istrage o ubistvu njenog sina nema ništa.

"Pokušavaju fokus skrenuti na drugu temu, na neki državni udar što je smiješno jer goloruk narod je šetao ulicama, a državni udar je bio onaj momenat kada je policija počela da ganja, tuče i hapsi taj narod. Ja kao majka imam samo jednu molbu i želju za tu gospodu policajce, tužioce, predsjednike, premijere, koliko ih ima, da nađu ubicu mog djeteta, da se slučaj završi, da svi ovi ljudi nađu svoj mir, da ova agonija prestane", kazala je Radanović.

Svijeće za Davida ispred crkve u Banjoj Luci
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Rekla je i da su je danas, čim je ušla u policijsku stanicu, pitali gdje je Davor. Nakon svega ironično je saopštila kako je saznala iz "povjerljivih izvora" da je Davor danas u 17 sati pio čaj kod kraljice Elizabete, a da mu je princ Charles, kao vojni stručnjak, objasnio kako se vrši državni udar.

Radanović je izrazila nadu da će istina i pravda ipak pobijediti te najavila svoj odlazak iz Banjaluke u Austriju gdje živi, te upitala:

„Šta ćete vi dalje ljudi? Hoćete li pustiti ovo? Hoćete li dozvoliti da vas policija tuče, da vam ne dozvoljava da se okupljate? Mislim da je vrijeme da narod sam ustane bez Davora i Suzane i grupe 'Pravde za Davida'. Ovo treba biti pravda za napaćeni narod BiH", naglasila je Radanović.

Manje policijske snage bile su locirane i večeras u blizine crkve, ali nisu kao prethodnih dana rastjeravali okupljene.

XS
SM
MD
LG