Dostupni linkovi

Požar na imanju advokata Duška Tomića, izgorjela ’Dječja ambasada“


Vatrogasci su spriječili da se požar proširi na porodičnu kuću
Vatrogasci su spriječili da se požar proširi na porodičnu kuću

Na imanju advokata Duška Tomića u selu Međaši kod Bijeljine izbio je požar u kojem su izgorjeli objekat ,,Dječije ambasade’’, automobil koji je koristio Tomić, a vatrogasci su spriječili da se vatra proširi na porodičnu kuću.

Tomić, koji je bio član međunarodnog tima za ispitivanje ubistva Banjalučanina Davida Dragičevića, kaže da je požar podmetnut, ali da nema veze sa navedenim slučajem, nego sa ,,građevinskom mafijom’’.

,,Ukućani su jasno čuli kada je lice koje je postavilo požar pobjeglo automobilom. To nam je potvrdila i jedna komšinica. Vatra je uništila objekte ’ Dječije ambasade’ u kojima su se nalazile igraonice za djecu, izgorio je automobil, a da vatrogasci nisu stigli u posljednji čas, vatra bi zahvatila porodičnu kuću u kojoj su spavala djeca i unučad’’, rekao je Tomić.

On je naveo da posljednjih mjeseci vodi slučaj koji je povezan sa sekretarom Suda u Bijeljini Dijanom Božić Savić i njenom spornom kućom, te da sumnja da je požar podmetnut prema njenim instrukcijama.

Tomo Tomić, sin advokata Duška Tomića, istakao je da je slučajno ostao budan do četiri časa ujutro, kada je začuo lupanje i vidio plamen.

,,U kući mi je bilo malo dijete, supruga, brat, otac, kao i prijatelji koji su došli da nas posjete. U roku od pet minuta plamen je zahvatio objekte. Uspio sam da isparkiram svoj automobil, ali sve ostalo je izgorjelo. Ovo je bio stres za sve nas i jedna ružna uspomena koju nećemo zaboraviti’’, kaže Tomo.

Porodična kuća advokata Duška Tomića nalazi se u selu Međaši nedaleko od Bijeljine, a u okviru imanja je ,,Dječija ambasada’’ koju je Tomić osnovao 1990. godine kao ,,prvu dječiju ambasadu u svijetu’’, posredstvom koje je, između ostalog, dostavljana pomoć i vršena evakuacija djece i majki tokom rata u Bosni i Hercegovini.

XS
SM
MD
LG