Dostupni linkovi

U eksploziji ispred crkve u Atini ranjene dvije osobe


Atina, ilustrativna fotografija
Atina, ilustrativna fotografija

Eksplozivna naprava ranila je policajca i civila kada je aktivirana ispred crkve u centru Atine u četvrtak ujutru, neposredno prije početka liturgije i bez upozorenja, javili su policija i državni mediji.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad pred crkvom Svetog Dionizija u bogatom i strogo čuvanom kvartu Kolonaki, koji graniči s Eksarhinom, kvartom u kome su sukobi između policije i anarhista česti.

Eksplozija se desila oko sedam sati ujutru po lokalnom vremenu, neposredno prije nego što je crkva trebala biti otvorena za javnu službu u 07.30 sati. Policajac i druga osoba - koju je identifikovala državna TV kao čovjeka koji brine o crkvi - prebačeni su u bolnicu, a policja je okružila područje.

Nihove povrede nisu opasne po život, saopćili su zdravstveni zvaničnici.

"Eksplozija nije bila tako snažna. Ppolicajac je povrijeđen po licu i po rukama", izjavio je policijski zvaničnik koji je htio da ostane anoniman, javlja Reuters.

Napadi manjeg obima na poslovne prostore, državne zgrade, policiju i političare nisu neuobičajeni u Grčkoj, koja ima dugi istorijat političkog nasilja.

XS
SM
MD
LG