Dostupni linkovi

Davor Dragičević pušten iz pritvora


Davor Dragičević
Davor Dragičević

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, pušten je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka, nakon što je u srijedu ujutro predat ovoj instituciji.

U prvoj izjavi za novinare je rekao kako je noć ranije znao da će biti uhapšen, te da su se policajci prema njemu odnosili fer i korektno.

„Posvetićemo se Davidu, Dženanu i svojoj djeci, idemo do kraja. Mi smo već uspjeli. Psihički sam dobro, ne mogu mi ništa. Ja idem kod svog djeteta i nemam šta prijavljivati. Ko je ubio Davida, Ko je ubio Dženana i ko ubija sve nas?“, zapitao se Davor.

Istovremeno, poslanik PDP-a u Skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković ostaće i danas u pritvoru i to najdalje do 15 sati, nakon što mu je pritvor produžen zbog izmjene djela koje mu se stavlja na teret.

Stanivuković je prvobitno bio prekršajno prijavljen, ali će, kako prenose mediji, protiv njega biti podnesena krivična prijava.

Podsjetimo, Stanivuković je priveden u utorak u policijsku stanicu u Banjaluci nakon što su ranije priveli Davora Dragičevića i njegovu suprugu. Ovaj političar je potom pušten na slobodu, da bi nedugo nakon toga zbog pozivanja građana na mirni protest na Trgu Krajine ponovo bio priveden.

Zbog povreda koje je zadobio prilikom privođenja završio je i u bolnici.

Hapšenja roditelja Davida Dragičevića 25. decembra u Banjaluci izazvala su burnu reakciju građana i sukobe sa policijom.

Nakon vanrednog stanja na Trgu Krajine te sukoba policije i okupljenih građana, u utorak u večernjim satima je stotine ljudi mirno protestovalo u parku "Petar Kočić" iz kojeg ih je kordon policije Republike Srpske (RS) ubrzo potjerao. Građani su se zatim, uz prisustvo policije, premjestili ispred Hrama Hrista Spasitelja. Nakon jednoiposatnog protesta, demonstranti i policija su se razišli.​

Istovremeno, u Sarajevu i Mostaru su protestovali građani dajući podršku Davoru Dragičeviću i grupi "Pravda za Davida".

Za danas u 18 časova građani su najavili mirno okupljanje ispred Hrama u Banjoj Luci.

XS
SM
MD
LG