Dostupni linkovi

Još jedno dete umrlo u imigracionom pritvoru američke vlade


Ilustrativna fotografija

Osmogodišnji dečak iz Gvatemale preminuo je u pritvornom centru američke vlade, potvrdile su imigracione vlasti. Kako prenosi Glas Amerike, to je drugi put ovog meseca da je umrlo dete pritvorenih imigranata, posle nedavne smrti devojčice iz iste zemlje.

Američka carinska i granična služba saopštila je da je dečak preminuo malo posle ponoći. U ponedeljak je pokazao znake bolesti i zajedno sa ocem je prebačen u bolnicu u Alamogordu u Nju Meksiku.

Tu mu je dijagnostikovana prehlada sa visokom tempreaturom, prepisan mu je antibiotik i pušten je ponedeljak popodne. Iste večeri dečak se vratio u bolnicu sa mučninom i povraćanjem i preminuo samo nekoliko sati kasnije, saopštila je granična služba.

Nakon ovoga, iz američne carinske i granične službe naredili su medicinske provjere sve dece u pritvornim centrima, javlja Rojters.

Uzrok smrti dečaka nije još utvrđen, navodi agencija i dodaje da su obavešteni generalni inspektor Sekretarijata za unutrašnju bezbednost i vlada Gvatemale. Sedmogodišnja devojčica iz Gvatemale je umrla ranije ovog meseca nakon što su je uhapsili agenti na granici. Njeno telo je vraćeno porodici u selu u Gvatemali.

XS
SM
MD
LG