Dostupni linkovi

Mihajlović: Direktor policije neprecizan


Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

“Nisam sigurna da je direktor policije (Vladimir Rebić prim.aut.) bio precizan i da je raspolagao potpunim informacijama”, izjavila je u odgovoru na pitanje Radija Slobodna Evropa Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva, te potpredsednica Vlade Srbije, komentarišući izjavu predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o železničkoj nesreći kod Niša u kojoj je stradalo petoro ljudi.

Rebić je jutros za RTS izjavio da nije odgovoran samo vozač autobusa koji je raznet na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo, oko 250 kilometara južno od Beograda, već i nadležni u Ministarstvu, Železnici Srbije i niškoj opštini.

“Slušajući deo izjave direktora policije u delu u kojem se pominje Železnica i Ministarstvo nisam sigrna da je bio potpuno precizan i da je raspolagao potpunim informacijama. Ali nevezano za to. Da sačekamo kraj istrage, onog trenutka kada se budu znali odgovorni, oni će odgovarati”, kazala je Mihajlović tokom obilaska naselja Zemunska kapija u Beogradu.

Na pitanje da li bi neko od nadležnih trebalo da podnese ostavku, Mihajlović je istakla da se moraju znati imena svih odgovornih, na kojoj god se poziciji oni nalazili.

“Ukoliko postoji bilo kakva odgovornost, dakle ako je direktor Železnice odgovoran on ne bi podnosio samo ostavku, on bi bio krivično gonjen. Za sada imamo jednog odgovornog a čućemo i dalje od direktora policije ko je tačno imenom i prezimenom odgovoran. Ako ih ima više mislim da to što pre treba i da znamo”, istakla je Mihajović.

Upitana je i da li se oseća lično odgovornom:

“Vrlo dobro sam sve proverila. Čini mi se da tu najmanje ima nadležnosti o kojoj vi sada govorite.”

XS
SM
MD
LG