Dostupni linkovi

Tači predložio povećanje plata pripadnicima KBS


Predsednik Kosova Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio u ponedeljak da na Kosovu postoji jedinstvo po pitanju razvoja vojske Kosova i realizacije njene misije.

S toga je, dodao je, odlučio da predloži Vladi Kosova i povećanje plata pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Nakon ručka sa pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga u kasarni 'Adem Jašari' u Prištini, Tačije kazao i da se oseća ponosnim kada je on sam bio 'borac za slobodu u ne tako lakim uslovima“, i da mu taj period daje dostojanstvo, integritet i ponos da kao predsednik nastavi novu misiju osnaživanja ovih snaga.

„Vojska Kosova, kao multietnička vojska, doprineće miru na Kosovu ali i gde god to traže naši prijatelji i međunarodni partneri. Istovremeno, nadam se da će u ne tako dalekoj budućnosti vojnik Kosova i vojnik Srbije služiti zajedno u mirovnim, međunarodnim misijama“, rekao je Tači.

Skupština Kosova je 14. decembra izglasala tri zakona koja se odnose na promenu mandata Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), čime je Kosovo i zvanično ušlo u proces dobijanja vojske.

XS
SM
MD
LG