Dostupni linkovi

Organizatori protesta '1 od 5 miliona' traže od RTS pet minuta u Dnevniku


Hiljade ljudi na protestu u Beogradu

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" tražili su danas od Radio-televizije Srbije da u Dnevniku 2 odvoji pet minuta za gostovanje predstavnika tog protesta i da u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove.

U saopštenju koji su potpisali organizatori protesta Jelena Anasonović i glumac Banislav Trifunović od RTS-a se traži "objavljivanje istinitih podataka o broju okupljenih nezadovoljnih gradjana, emitovanje verodostojnih snimaka sa protesta, kao i objavljivanje zahteva demonstranata".

"Da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije. Podsećamo - to je zakonska obaveza Javnog servisa", navodi se u saopštenju koje poslato s adrese "Stop krvavim košuljama".

’Vučiću, mi smo slobodni ljudi’
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

Navodi se i da RTS ima rok da do dana održavanja trećeg protesta "1 od 5 miliona" u subotu, 22. decembra, u 18 časova, ispuni zahtev o gostovanju predstavnika protesta.

"Radio televizija Srbije treba da bude javni servis svih gradjana. Umesto toga, RTS je saučesnik u prikrivanju istine i kreiranju paralelne, lažne stvarnosti koju Aleksandar Vučić stvara već šest godina", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su zahtevi protesta koji je najavljen za subotu otkrivanje javnosti nalogodavca ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, nalogodavaca napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, kao i ko je "pokušao da ubije novinara portala Žig info Milana Jovanovića i ko je to naredio".

Milan Jovanović: 'Neće me naterati da prestanem sa istraživanjem'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

XS
SM
MD
LG