Dostupni linkovi

RS dobio novu Vladu


Novi ministri polažu zakletvu
Novi ministri polažu zakletvu

Bosanskohercegovački entitet Republika Srpska (RS) dobio je novu Vladu na čijem čelu je Radovan Višković iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Za novog premijera i njegov kabinet glasala su 54 poslanika stranaka skupštinske većine, koju predvodi SNSD.

Vlada RS-a izabrana je pola sata iza ponoći, poslije cjelodnevne rasprave o ekspozeu mandatara Viškovića, koji je opozicija ocijenila kao "spisak lijepih želja".

Ovo je 16. po redu Vlada RS-a. U novoj vladi nalazi se osam ministara iz SNSD-a, tri iz Socijalističke partije (SP), dva iz Demokratskog narodnog saveza (DNS), i po jedan ministar iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP), Ujedinjene Srpske i grupe poslanika, bivših članova DNS-a, na čijem čelu je predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović.

Nova ministrica finansija je Zora Vidović (SNSD), dok je Dragan Lukač ostao ministar unutrašnjih poslova. Ministrica građevinstva i ekologije i dalje je Srebrenka Golić (SNSD), ministar privrede i industrije je Vjekoslav Petričević (NDP), a Petar Đokić (SP) ostao je na mjestu ministra energetike i rudarstva.

Ministar poljoprivrede i šumarstva je Boris Pašalić (SNSD), ministar saobraćaja i veza i dalje je Neđo Trninić (DNS), a ministar za evropske integracije i regionalnu saradnju je Zlatan Klokić (SNSD). Ministrica trgovine i turizma postala je Dragica Kovač (Čubrilovićeva grupa), ministrica sporta i porodice je Sonja Davidović (SP), a ministar pravde i dalje je Anton Kasipović (SNSD).

Ministar rada i boračko invalidske zaštite je Duško Milunović (SP), ministar za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje je Srđan Rajčević (SNSD), a ministarica prosvjete i kulture je Natalija Trivić (US). Ministar zdravlja je Alen Šeranić (SNSD), a ministarica uprave i lokalne samouprave ostala je Lejla Rešić (DNS).

XS
SM
MD
LG