Dostupni linkovi

Prevrnuo se autobus kod Leskovca, tri osobe poginule


Autobus makedonskih registarskih oznaka sleteo je jutros oko 1.45 časova sa auto puta, u blizini isključenja za Leskovac na jugu Srbije, i tom prilikom se prevrnuo, saopštio je MUP Srbije.

Kako je saopšteno, tri osobe su poginule, a 32 su povređene.
Saobraćajna nesreća dogodila se na auto-putu u pravcu ka Nišu.

U bolnici u Leskovcu je zbrinuto 28 osoba, dok su četiri u bolnici u Nišu.

Načelnik Hirurgije bolnice u Leskovcu, Jovica Vučković za RTS je rekao da od pacijenata koji su kod njih zbrinuti petoro ima teže povrede, ali da nisu životno ugroženi.

Na kućno lečenje će biti pušteno 14 pacijenata, kažu u leskovačkoj bolnici gde će pacijenti ostati dok ne stigne prevoz za Makedoniju koji obezbeđuje opština Leskovac.

Pacijenti koji su odvezeni u Niš nalaze se na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, i zadobili su teške povrede u nesreći.

U autobusu koji je saobraćao na relaciji Bitolj - Beč bilo je putnika iz Bitolja i drugih mesta u Makedoniji, a jedan od povređenih rekao je agenciji Beta da se ne seća udesa jer su svi spavali.

"Kad sam se probudio čuo sam vrištanje. Video sam ljude sa krvavim glavama i rukama i čuo sam da neko kaže da ima poginulih. Ne znam ko je zvao hitnu pomoć i policiju ali je ubrzo stiglo nekoliko kola hitne pomoći i lekari su ušli u autobus. Odmah su nam pružili pomoć. Zatim su stigli vatrogasci, mislim da su iz Leskovca i svi zajedno su nas izvukli iz autobusa", rekao je Beti mladić iz Bitolja koji je u udesu povredio ruku.

Na lice mesta odmah su izašli pripadnici saobraćajne policije policijsih uprava Leskovca i Niša i pripadnici Sektora za vanredne situacije, a uviđaj je izvršio zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu.

Još uvek nije saopšteno zašto je došlo do nesreće.

XS
SM
MD
LG