Dostupni linkovi

Policija ispituje uzroke požara u kući novinara u Beogradu


Milan Jovanović ispred svoje izgorele kuće
Milan Jovanović ispred svoje izgorele kuće

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije intezivno radi na utvrđivanju uzroka požara u kući M. J. u naselju Vrčin, na periferiji Beograda, stoji u saopštenju MUP-a koji je potpisao načelnik policijske stanice Grocka, Radosav Šćekić.

Prethodno je Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo policiju i tužilaštvo da hitno ispitaju sve okolnosti pod kojima je u noći između utorka i srede u Vrčinu izgorela kuća novinara “Žig Info” portala Milana Jovanovića.

Ovo Udruženje traži od nadležnih da se utvrdi da li je događaj imao veze sa poslom kojim se Jovanović bavi.

Jovanović je izjavio da je uveren da je razlog napada isključivo njegovo pisanje.

U izjavi za portal Cenzolovka on tvrdi da su nepoznate osobe u toku noći ubacile Molotovljev koktel, nakon čega su pucale na ulazna vrata njegove kuće, kako ne bi moga da izađe.

Jovanović je dodao da je ranije dobijao pretnje zbog pisanja za taj portal u vezi sa izgradnjom kanalizacije u Vrčinu, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika opštine Grocka.

U policijskom saopštenju se, pak, imeđu ostalog za osobu čiji se inicijali poklapaju sa Jovanovićevim precizira da je u pitanju “bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je izjavio da sada piše za tekstove za jedan lokalni portal”.

Dalje se precizira da su u požaru izgoreli prizemlje kuće, garaža, kao i automobil marke mercedes.

„Supruga, koja je inače vlasnik zapaljenog automobila, je izjavila da je čula i pucnje, a policija je ispred garaže pronašla jednu čauru“, stoji u pisanoj izjavi i dodaje da je o svemu obavešteno nadležno tužilaštvo.

XS
SM
MD
LG