Dostupni linkovi

Parlament BiH ima novo rukovodstvo: Krišto, Zvizdić i Radmanović


Borjana Krišto predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Za predsjedavajuću Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izabrana je Borjana Krišto (HDZ) dok su za zamjenike predsjedavajuće izabrani Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD), javlja Klix.ba.

Nakon završetka pauze Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH počeo je izbor predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH.

S obzirom na to da predsjedavajući ne može biti iz istog reda kao predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjedavajući Vijeća ministara BiH za predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH biran je zastupnik iz reda hrvatskog naroda.

HDZ je za predsjedavajuću predložio Borjanu Krišto, SDA je za prvog zamjenika predložila Denisa Zvizdića, SNSD je za drugog zamjenika predložio Nebojšu Radmanovića dok je SDP za prvog zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH predložio Nermina Nikšića.

Za izbor Borjane Krišto na mjesto predsjedavajuće glasalo je 26 zastupnika, protiv je bilo osam, dok je sedam zastupnika bilo suzdržano.

Zastupnici su sa 23 glasa za, 17 protiv i dva suzdržana izabrali Denisa Zvizdića za prvog zamjenika predsjedavajuće, dok je Nebojša Radmanović izabran za drugog zamjenika predsjedavajuće sa 24 glasa za, 13 protiv i tri suzdržana.

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto izjavila je da je današnji izbor Denisa Zvizdića (SDA) i Nebojše Radmanovića (SNSD) za članove Kolegija Zastupničkog doma PSBiH naznaka nove koalicije, ali da sve ovisi o predsjednicima političkih stranaka.

XS
SM
MD
LG