Dostupni linkovi

Blerov institut: Imamo kandidate za posao u Srbiji


Oglasi za posao su zatvoreni, jer smo već identifikovali kandidate, naveo je Institut Tonija Blera za globalne promene u odgovoru za Radio Slobodna Evropa.

Institut za globalne promene bivšeg britanskog premijera Tonija Blera nedavno je raspisao konkurs za dva viša savetnika Vlade Srbije. Konkurs je u međuvremenu uklonjen sa sajta, iako je pisalo da ističe 21. decembra.

"Odabrani kandidati bi bili angažovani na našem projektu koji trenutno sprovodimo u Srbiji, a koji pruža javne usluge. Projekat je deo šireg angažovanja Instituta, koji daje neprofitnu podršku vladama širom sveta, te ne predstavlja trošak za Vladu Srbije", naveo je portparol Instituta Benedikt Mejkon-Kuni u odgovoru RSE.

Kako su preneli beogradski mediji, u konkursu je bilo navedeno da se traži viši savetnik za visoko-prioritetne projekte vlade i viši savetnik za komunikaciju visokih zvaničnika.

U opisu oglasa je bilo navedeno da se traži viši savetnik koji ima "značajno iskustvo u reformi javnog sektora, a koji je radio na razvoju ekonomskih politika".

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u sredu, na pitanja novinara o ovom konkursu, rekla da je angažovanje Blerovog instituta u formi "deliviri junita" počelo u vreme nekadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, i da je ona samo nastavila tu praksu.

"Deliviri junit radi na najbolji mogući način. Pomaže Vladi i svim resornim ministarstvima da bi neke od najboljih projekata isporučili. To ne plaćaju građani Srbije", odgovorila je Brnabić.

XS
SM
MD
LG