Dostupni linkovi

Komšić: Ne vjerujem da ćemo postići dogovor sa SDA i HDZ-om


Željko Komšić
Željko Komšić

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je u petak kako ne vjeruje da će Bh. blok koji čine Socijademokratka partija (SDP), Domokrataka fronta (DF) i Naša stranka postići ikakav dogovor sa Strankom demokratske akcije (SDA) i Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) o formiranju vlasti.

Komšić je rekao da se može razgovarati sa svim političkim subjektima, ali da nije optimista kako može doći do dogovora Bh. bloka sa SDA i HDZ-om.

"Mi imamo neke zahtjeve koji sigurno nisu prihvatljivi SDA i HDZ-u. Tako da se ti razgovori održavaju kako bismo jedni drugim prenijeli stavove. Mi razgovarati moramo", naveo je Komšić, prenosi Klix.ba.

Još jednom je ponovio da su, prema njegovom mišljenju, stavovi HDZ-a i SDA u poređenju s Bh. blokom totalno različiti.

Komšić je pozdravio rezoluciju Evropskog parlamenta kojom se od Srbije traži da prizna genocid u Srebrenici ističući da je ta rezolucija potvrdila ono što se već znalo.

"Ja ne znam kada će na političku scenu u Srbiji doći snaga koja će se suočiti s tim. To je stvar građana Srbije", rekao je Komšić.

Što se tiče telefonskih prijetnji predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Komšić je kazao da takva situacija ne vodi nikuda i da će Dodik iskoristiti prijetnju da bi rekao kako ga trebaju štititi policajci MUP-a RS jer se on ne osjeća sigurno u Federaciji BiH.

"Odmah ulazimo u problem jer ti ljudi koji njega prate ne mogu ući naoružani u državne institucije. Prijetnje ne opravdavam ni u kojem smislu", rekao je Komšić.

XS
SM
MD
LG