Dostupni linkovi

Protest u Prijepolju zbog pretučenih fudbalera 


Protest u Prijepolju
Protest u Prijepolju

Oko 1.000 građana protestovalo je danas ispred Doma kulture u Prijepolju u znak podrške porodici pretučenog fudbalera kluba Polimlje Emira Hamzića, koji se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.

Zdravstveno stanje Hamzića je bolje ali, kako je saopšteno, lekari ga još uvek drže u veštačkoj komi zbog prirode zadobijenih povreda u predelu glave.

Hamzić je sa takođe fudbalerom Dženetom Halilovićem pretučen u centru Prijepolja, grada na oko 250 kilometara jugozapadno od Beograda, u noći između 17. i 18. novembra. Halilović je nakon saniranih povreda glave pušten na kućno lečenje.

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Prijepolju za sutra je zakazano saslušanje osumnjičenog Nikole S. i više svedoka. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo nanošenje teške telesne povrede za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Mersudin Hamzićem, stric teško povređenog mladića, za Radio Slobodna Evropa je rekao da se mirnom protestnom šetnjom do zgrade Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju želi skrenuti pažnja javnosti da ovaj grad poslednjih meseci postaje nebezbedno mesto, te da je nasilje sve učestalije.

Napad na fudbalere, čiji motivi nisu poznati, osudila je i Srpska pravoslavna crkva na čelu sa patrijarhom Irinejom i Islamska zajednica Srbije, Medžlis iz Prijepolja.

XS
SM
MD
LG