Dostupni linkovi

Vučić se sastao sa ambasadorom Francuske


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem razgovarao o predstojećoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji i o situaciji na Kosovu nakon taksi koje je Priština uvela na robu uvezenu iz Srbije i BiH, saopšteno je iz Predsedništva.

Vučić je naveo da će tokom posete francuskog predsednika biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi u oblastima ekonomije, odbrane, kulture i sporta. On je izrazio želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske i rekao da poseta predsednika Francuske posle sedamnaest godina predstavlja veliki napredak u odnosima dve zemlje.

Predsednik Srbije je rekao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga s Prištinom "čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse", navevši da u svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana.

Vučić je naveo da su jednostrani potezi Prištine kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi. Prema njegovim rečima, Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, dok Priština nije ispunila nijednu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma.

Ambasador Mondoloni je, kako se navodi, pozdravio miran pristup srpske strane u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, i naveo da Francuska podržava nastavak dijaloga.

XS
SM
MD
LG