Dostupni linkovi

Tramp o snimku ubistva Kašogija: Nema potrebe da slušam to


To je snimak patnje, to je užasan snimak: Donald Tramp
To je snimak patnje, to je užasan snimak: Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da neće preslušati snimke ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, prenosi AP.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država je u intervjuu za televiziju Fox, koji je emitovan u nedelju, rekao da audio snimak koji je dobio od tuske vlade neće promeniti njegovu odluku o tome kako da odgovori na ubistvo kolumniste „Vašington posta“, za koje su američke službe bezbednosti zaključile da je naručeno od strane saudijskog princa Mohameda bin Salmana.

„Jer to je snimak patnje, to je užasan snimak. U potpunosti sam obavešten o tome, nema razloga da to slušam“, rekao je Tramp.

On je dodao da zna šta je na toj traci i da nema potrebe da je sluša.

Tramp je rekao da će potpuni izveštaj o ubistvu novinara Kašogija, poznatog po kritičkim tekstovima o vlasti u Saudijskoj Arabiji, biti gotov u narednih nekoliko dana, te da će se znati i ko ga je ubio.

Još uvek, međutim, nije poznato i hoće li izveštaj biti dostupan javnosti, navodi AP.

Zvaničnici Saudijske Arabije ranije su potvrdili da je Kašogi ubijen 2. oktobra u saudijskom Konzulatu u Turskoj, ali su negirali da je saudijski princ Mohamed bin Salman umešan u njegovu likvidaciju.

Predsednik Turske Režep Tajip Erdogan je 10. novembra izjavio da su zvaničnici iz Saudijske Arabije, SAD, Nemačke, Francuske i Velike Britanije preslušali audio-snimke u vezi sa ubistvom novinara Džamala Kašogija koje im je Turska dala.

Kašogi je ubijen 2. oktobra, ali njegovo telo do danas nije pronađeno.

XS
SM
MD
LG