Dostupni linkovi

Đukanović: Slave izdaju i propast Crne Gore


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Podgorička Skupština 1918. bila velika izdaja Crne Gore i svako ko poziva da se slavi taj dan, poziva da se slavi izdaja i propast Crne Gore."

Jako je važno da država pokaže istrajnost, odlučnost i oštrinu, u svojoj namjeri da nepokolebljivo odbrani ono što su najveće vrednosti Crne Gore", rekao je Đukanović novinarima u Kolašinu.

Đukanović je kazao da mu je žao da neki "politički potomci ljudi koji su organozovali takozvanu Veliku narodnu skupštinu, danas pokušavaju i prividno uspevaju da naprave neke skupove koji najviše liče na aveti prošlosti i da na taj način prenose loš i ružan pečat izdaje i delovanja protiv države Crne Gore svojim potomcima i novim generacijama.

"Voleo bih da se Crna Gora u međuvremenu oslobodila od svega toga i da smo svi izgradili svest o tome da je Crna Gora naš zajednički dom", zaključio je Đukanović.

U Budvi je nedavno održana svečana proslava 100 godina od oslobođenja Boke kotorske i ujedinjenja, pod nazivom "Pokoljenja dela sude" a sa skupa je poručeno da će "osloboditi srpsko more".

Kako je najavljeno centralna proslava biće održana 1. decembra u Podgorici.

XS
SM
MD
LG