Dostupni linkovi

SNSD predložio Radovana Viškovića za novog premijera RS


Ilustracija

Izvršni komitet SNSD-a odlučio je da prijedlog ove stranke za mandatara za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je na konferenciji za novinare da je Izvršni komitet na sjednici u utorak razmatrao izborni rezultat SNSD-a, te da je ocijenjeno da je ova stranka veoma zadovoljna i da su ispunjeni svi zacrtani ciljevi, prenosi agencija Srna.

On je naglasio da će brzim formiranjem Vlade biti dokazana stabilnost Srpske u institucionalnom i svakom drugom smislu. Kovačević je rekao novinarima u Palati Republike da je Višković doktor nauka i univerzitetski profesor koji je bio šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske.

"Komitet je donio smjernice za razgovore sa koalicionim partnerima i vjerujemo da će dio skupštinske većine u narednom mandatu biti DNS, SP, Ujedinjena Srpska, NDP i grupa Obrena Petrovića iz Doboja. Danas krećemo u razgovore sa koalicionim partnerima i vjerujemo da će Srpska veoma brzo dobiti novu Vladu čime će biti dokazana stabilnost Srpske u institucionalnom i svakom drugom smislu", poručio je Kovačević.

Dosadašnja predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović na proteklim je izborima izabrana za predsjednicu ovog bh. entiteta, dok je dosadašnji predsjednik RS Milorad Dodik izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, generalni sekretar Luka Petrović i ostalo rukovodstvo partije.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta, u Palati Republike u toku je sastanak funkcionera SNSD-a, predvođenih Miloradom Dodikom, sa čelnicima SP-a, a nakon toga slijede sastanci sa rukovodstvima DNS-a i Ujedinjene Srpske.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG