Dostupni linkovi

Uhapšen Grbes Nikolas kojeg potražuje Belgija


Privođenje SIPA-e, fotoarhiv
Privođenje SIPA-e, fotoarhiv

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), lišili su slobode osumnjičenog Grbesa Nikolasa, rođenog 1970. godine, državljanina Belgije i Hrvatske.

Navedenog osumnjičenog putem crvene tjeralice Interpola, potražuju vlasti Kraljevine Belgije, jer je identificiran kao sudionik napada na policajce, prilikom policijske potjere, u oktobru ove godine, kada su pucanjem iz vatrenog oružja, nanesene teške ozlijede dvojici policijskih službenika, te drugih kaznenih djela.

Uhapšenik se nalazi u pritvoru u Sarajevu i pokrenute su aktivnosti za izručenje osumnjičenog u Belgiju. U okviru aktivnosti ostvarena je suradnja s Graničnom policijom i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA BiH).

Prilikom provođenja aktivnosti, ostvarena je značajna suradnja Tužiteljstva BiH s policijskim i pravosudnim organima Kraljevine Belgije, kao i strukturama Interpola, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

XS
SM
MD
LG