Dostupni linkovi

Nemački poslanik u EP: Srbija i Kosovo da nađu rešenje


Ilustrativna fotografija

'Beograd i Priština moraju među sobom da nađu rešenje' izjavio je Knut Flekenštajn, nemački poslanik u Evropskom parlamentu. Flekenštajn je u intervjuu za Juropijen Vestern Balkans (European Western Balkans) rekao da Evropska unija ne želi da uvozi taj sukob.

"Kako možete da živite u Evropskoj uniji sa svim ovim pravilima ako ne možete da pronađete način da se dogovorite sa svojim susedom?", rekao je poslanik Bundestaga.

Flekenštajn je rekao da su skoro sve grupe u Evropskog parlamenta, izuzev krajnje desnice, jedinstvene u podršci približavanju zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Kada je reč o viznoj liberalizaciji, Flekenštajn kaže da je uveren da su građani Kosova to zaslužili i da su prištinske vlasti uradile ono što je bilo do njih, te da je sada red na članice EU.

"Ne mogu da garantujem za svaku zemlju u EU, ali ne treba uvek da gledamo na izbore, već da se držimo svog posla", rekao je on.

Flekenštajn, koji je izvestilac EP za Albaniju, kaže da pozitivno ocenjuje reformu pravosuđa u toj zemlji, mada, napominje, ima problema.

"Kada je reč o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala vidimo prve vidljive korake i naravno čekamo još", rekao je on

XS
SM
MD
LG