Dostupni linkovi

Najbogatiji Makedonac u pritvoru zbog prisluškivanja


Jordan Kamčev
Jordan Kamčev

Kazneni sud u Skoplju odredio je tridesetodnevni pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamchevu, koji je prvoosumnjičeni u najnovijoj istrazi Specijalnog tužiteljstva za prisluškivane razgovore.

Pritvor je kasno sinoć određen za još četiri osobe, koje su sa najbogatijim Makedoncem, po magazinu Forbesu, osumnjičeni za više kaznenih djela kao što su zločinačko udruživanje, oštećenje povjerilaca, prevara, pranje novca i zlouporaba službenog položaja.

U slučaju nazvanom "Imperija" osumnjičeno je 13 osoba, među kojima su i bivši direktor državne sigurnosti Sašo Mijalkov, koji se, uz svog rođaka i bivšeg premijera Makedonije Nikolu Gruevskog, smatra najmoćnijim čovjekom tijekom desetogodišnje vladavine VMRO DPMNE, kao i majka i sestra Jordana Kamcheva, prenosi RTCG.

Prema Specijalnom tužiteljstvu, "tijekom predistražnog postupka osigurano je dovoljno dokaza iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su ti ljudi u razdoblju od 2002. do 2013.godine učinili kaznena djela za koje se terete,osobno i preko tvrtki koje su bile, ili su u njihovom vlasništvu".

XS
SM
MD
LG