Dostupni linkovi

Tramp: Nisam razgovarao sa Vitakerom o ruskoj istrazi


Novi američki ministar pravde Metju Vitaker
Novi američki ministar pravde Metju Vitaker

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da nije razgovarao sa Metjuom Vitakerom, pre nego što ga je postavio za ministra pravde u sredu, o istrazi ruske umešanosti u američke izbore pre dve godine koju vodi specijalni savetnik Robert Muler.

Tramp je kazao novinarima u Beloj kući da ne isključuje da će razgovarati sa Mulerom, koji istražuje navode o mešanju Rusije i njenom dosluhu sa Trampovom kampanjaom.

Vitaker je preuzeo dužnost nakon što je Tramp zatražio od njegovog prethodnika Džefa Sešensa da podnese ostavku. Portparolka Bele kuće je navela da će Vitaker nadlgedati sva pitanja koja su u nadležnosti ministarstva pravde, uključujući rusku istragu. Vitaker je javno kritikovao postupak koji vodi Muler, da je preširoko zahvatio materiju. Demokrate su saopštile da je Trampov cilj da postavljenjem Vitakera oteža istragu.

“Koga god da postavim, oni ga napadu. To je veoma tužno”, kazao je Tramp koji odbacuje da je bio u bilo kakvom dosluhu sa zvaničnom Moskvom. Rusija negira bilo kakvu umešanost u američke izbore.

XS
SM
MD
LG