Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Brnabić: Poslati pismo svim zemljama o ponašanju Kosova


Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je danas na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će u ime Vlade poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta u kojem će ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić želi tim pismom da ukaže da kosovske vlasti "u potpunosti i kontinuirano krše sve postignute dogovore, regionalne inicijative i međunarodne sporazume, pa čak i dokumente koje su Privremene institucije same donosile i usvajale, kao što je Ustav tzv. Republike Kosovo".

Tim pismom Vlada Srbije želi da upozori na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine, kao i na "namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje u cilju dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope".

"Predsednica Vlade je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG