Dostupni linkovi

Liverpul: Šaćiri ne putuje na utakmicu u Srbiju


Đerdan Šaćiri
Đerdan Šaćiri

Politika se upetljala i spriječila napadača Liverpula Đerdana Šaćirija da otputuje i zaigra na utakmici protiv Crvene Zvezde u Beogradu u okviru Lige šampiona, skoro pet mjeseci nakon što je napadač Liverpula gestom prikazao simbol dvoglavog orla i tako proslavio pogodak protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, piše AP.

Šaćiri, koji je Švicarac, rođen na Kosovu, izostavljen je sa spiska Liverpula koji je napravio menadžer Jirgen Klop, jer tim strahuje od oštrog prijema u Srbiji tokom sutrašnje utakmice.

"Čuli smo i pročitali brojne spekulacije i razgovore o tome kakav bi prijem Šaćiri mogao očekivati i iako nemamo ideju šta bi se moglo desiti, želimo da idemo tamo 100% fokusirani na fudbal i da ne razmišljamo ni o čemu drugom, to je sve", naglasio je Klop, a prenosi AP.

Na zvaničnoj stranici Liverpula ne navodi se ništa o tom gestu. Klop je istakao kako je Šaćiri prihvatio odluku.

“Mi smo Liverpul, veliki klub, fudbalski tim i nemamo druge poruke osim te. Nemamo političkih poruka, apsolutno ne", naglasio je Klop. “Mi želimo da nas se poštuje i da izbjegnemo bilo kakve smetnje koje bi skrenule pažnju sa tih 90 i nešto minuta koje su važne za fudbal."

“Šaćiri je naš igrač, volimo ga i igrat će za nas još mnogo puta, ali ne u utorak.”

Liverpul je prvi u grupi C sa šest bodova iz tri utakmice, a Crvena Zvezda je na posljednjem mjestu sa jednim bodom.

XS
SM
MD
LG