Dostupni linkovi

Vučić: Mir najbitniji, ako nas ugroze branićemo se i oružjem


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija nema važniju potrebu od mira i dobrosusedskih odnosa, ali da "moli druge da to ne razumeju kao slabost", zato što je Srbija, naveo je, znala kako se oružjem brani sloboda i tokom Prvog svetskog rata, što će ponovo "saznati drugi ugrozi li je neko".

On je na svečanoj akademiji povodom 100 godina od završetka Prvog svetskog rata u Centru "Sava" u Beogradu kazao da je zbog svoje žrtve, Srbija stekla velike prijatelje i saveznike širom sveta.

"Danas, 100 godina nakon velike i predivne pobede, patnje i stradanja, stoji uspravna i ponosna Srbija. Suočeni smo sa nedaćama, ali se rukovodimo svojom borbom da Srbija ostane slobodna i vojno neutralna", rekao je Vučić.

On je dodao i da niko za sobom nije "ostavio toliki dug kao ta vojska seljaka, onih koji su kod kuće ostavili plugove i kose, i koji su otišli u istoriju", a da je Srbija danas dokaz "da li je sve to vredelo".

"Sada je naš red da pokažemo da (ta žrtva) jeste vredela. Sve ostalo bi obemislilo naš rad, sve ostalo bi bilo skrnavljenje uspomena na njih. Srbija napokon upoznaje svoje mane i svoje vrline, uvećavamo svoje blagostanje, uvažavajući druge i poštujući sebe. Beograd ćemo učiniti lepšim i bogatijim, kao i ostalu Srbiju", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG