Dostupni linkovi

Predsednik Srbije ima informacije o ubistvu 1998. u Peći


Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima informacije i saznanja o ubistvu šestorice mladih Srba 1998. godine u Peći, za šta još niko nije odgovarao.

Dvojica maskiranih ljudi su pre 20 godina, 14. decembra 1998, upala u kafić "Panda" i ubila srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića, i studenta Ivana Radovića.

"Imam informacije i saznanja, ali naši nadležni organi tragaju za potpunim dokazima da bi taj strašan zločin mogao da se rasvetli. Što se Srbije tiče i mene lično, roditelji stradalih mogu da budu apsolutno uvereni da istinu nećemo kriti bez obzira na to ko je u tom strašnom i teškom zločinu učestvovao, bilo da je reč o Albancima ili Srbima, što bi, pretpostavljam, mnoge iznenadilo", kazao je Vučić u intervjuu za TV Prva.

Vučić je rekao da je on "prvi koji je skupio hrabrosti" da o tome govori, i da ga "ne brine rizik koji je preuzeo".

Aleksandar Vučić je prvi put o slučaju ubistva u kafiću Panda govorio u decembru 2013. godine kao prvi potpredsednik Vlade kada je rekao da nema dokaza da su taj zločin počinili Albanci i da će se javnost u Srbiji suočiti sa strašnim saznanjima. Od tada je više puta navodio da postoje određena saznanja, ali ne i svi dokazi.

XS
SM
MD
LG